Site Açmanın Maliyeti Nedir ?
Bir çok insan okumayı, yazmayı seviyor ve haliyle düşüncelerini diğer insanlara veya eşe dosta vs. belirtmek, okutmak istiyor. Bunun aslında bir çok farklı yönü var fakat daha çok yazmayı ve okumayı seven kısım Blog açmayı tercih ediyor. Fakat blog açmanın da bir gideri oluyor. Yazımızın devamında site açmanın maliyetlerini tam olarak öğrenmiş olacaksınız. Site açmanın maliyetlerini merak ediyorsanız bu yazımız size öğretici ve yardımcı bir makale olacaktır.
Eğer bir blog / site açmak veya sahibi olmak istiyorsanız bu makalemizi mutlaka okumanızı tavsiye ediyorum. Hiç düşündünüz mü ? Site açmanın maliyeti yani kısacak giderleri ne kadar oluyor ? Biz sizin yerinize düşündük ve kendimizden yola çıkarak bir hesaplama yaptık.
Sizce blog veya site açmanın giderleri ne kadar oluyor ? Aslında bu maliyetler ücretsiz servisleri kullanacaksanız çok düşüyor fakat ücretsiz blog servisleri de bir yere kadar. Ücretsiz blog servislerinde kısıtlanmış oluyorsunuz yani tam olarak SEO, link yapısı ve diğer etkenleri istediğiniz gibi yönetemiyorsunuz. İstediğiniz tema kurulumunu yapamıyorsunuz gibi bir çok madde bulunuyor.
Site Açmanın Giderleri Nedir?
Şimdi ise bir site açma maliyetleri nedir? gibi soruların net cevaplarını verelim.
Ücretsiz blog servislerine göre hesaplayacak olursak bu maliyetler epey düşüyor. Neden mi düşüyor ? Kendinize özel alan adı isterseniz alabilirsiniz istemezseniz almazsınız. Blog servislerinin subdomain/ Alt domain kaydı ile blog sahibi olursunuz. Bu tamamen ücretsizdir fakat Ücretsiz blog servisi kullanıp kendinize özel alan adını bu servis ile ilişkilendirebilir alan adınız üzerinden blog yönetimini yapabilirsiniz. Fakat ücretsiz blog servislerinin bir güzel tarafı ise Hosting ücreti ödemiyorsunuz aslında basit blog bir sahibi olmak istiyorsanız bu yolda ilereyebilirsiniz.
Özel alan adı ile blogger gibi servisleri kullanmanın yıllık maliyeti: Firmadan firmaya değişkenlik göstermek üzere 30-40 TL Arası bir fiyattadır. Direkt olarak Google’ın domain servisinden de alan adınızı satın alabilirsiniz.
WordPress gibi sistemlerin kullanımının site maliyet/giderleri ise şu şekilde ;
Yıllık olarak alan adı satın almanız gerekiyor. Yukarı da bahsettiğim gibi firmadan firmaya değişkenlik gösterebilmekte düz hesap 35 TL Olarak hesaplayalım.
WordPress gibi sistemler ile açılan siteler hosting’e ihtiyaç duyar. Hosting, Blog’unuzun barındırılacağı sunucudur. WordPress sistemi için çok yüksek özelliklere sahip hosting almanıza gerek yok. Hosting hizmetleri genelde; aylık, üç aylık, altı aylık, yıllık gibi süreler ile satılmakta. Hosting ise aylık 20 TL’den hesaplarsak, bloğunuzun yıllık maliyeti 275 TL Oluyor.
Blog açarken iki türlü hizmet seçeneğinden yararlanmanız mümkün. Eğer yazımızı beğendiyseniz mutlaka yorum yapmayı bizlerden esirgemeyiniz. Bu yazımızda sizlere Site açmanın maliyetlerini net olarak hesapladık ve sizler için paylaştık.
Site açmanın maliyetleri, zaman ilerledikçe yükselebilir veya azalabilir. Eğer günlük ziyaretçi sayınız çok yüksek ise özel sunuculara geçiş yapmanız gerekiyor. Çünkü yüksek ziyaretçi limitleri, paylaşımlı hosting hizmetlerinde sınırlıdır ve limitleri zorladığınız an siteniz kapanabilir.
Aslında yeni deneyecek arkadaşlar için kendilerini deneme yanılma yapmaları için 15 / 20 tl`ye yıllık ücretli hostingler de mevcut hocam. Domaini de ucuz kampanyaları takip ederlerse 30 / 40 TL`ye yıllık maliyetle Blog açabilirler. Gerçi görüyorum ki sitenizde ucuza domain veren firmalar konusu var, oradan da faydalanabilirler.